Често се случва да използваме лимон или друг цитрусов плод за

...
Често се случва да използваме лимон или друг цитрусов плод за
Коментари Харесай

Цитрусите могат да издържат до един месец, когато се съхраняват правилно в хладилника

Често се случва да използваме лимон или различен цитрусов плод за някоя рецепта. Изведнъж обаче се озоваваме с куп останки от плодове, които след като веднъж сме разрязали, се чудим по какъв начин и къде да съхраняваме. 

Целите, ненарязани цитруси могат да устоят до един месец, когато се съхраняват вярно в хладилника. Въпреки това, откакто защитната външна кора бъде комрометирана, ние сме в конкуренция с времето, с цел да използваме плода преди сочното му " месо " в последна сметка да изсъхне и да загуби усета и аромата си. Има даже дребен късмет цитрусът да се трансформира в среда за размножаване на бактерии, в случай че не се третира вярно на този стадий.

За благополучие има доста разнообразни техники, които да използван, с цел да запазим резенчетата си цитрусови плодове, до момента в който намерим добър метод да ги използваме, било то в освежаваща чаша сок или някои други готварски предписания.

За да запазим нарязания цитрусов плод пресен, минимизирането на излагането на месестата страна на въздух е от основно значение. Най-лесният метод е просто да ги опаковаме всички в плик с цип и да ги затворим компактно. След това слагаме опакованите цитруси в чекмеджето за плодове и зеленчуци на нашия ледник. По-ниската температура (между 0 и 4 ℃), съчетана с контрола на влажността на това чекмедже, ще разреши на цитрусовите резени да останат свежи за по-дълго време.

Като опция, можем да запазим нарязаните цитруси свежи, като ги потопим във вода в затворен съд в хладилника. Този способ работи отлично, в случай че възнамеряваме да използваме тези останки за изцеждане на сок по-късно, защото поддържа плода хидратиран. Не бива да забравяме от време на време да надникваме вътре в контейнера.

Ако водата стартира да става малко мътна (обикновено в границите на една до две седмици), време е да я освежим, поучава Tasting Table. Докато го вършим, не е зле да прегледаме лимоните си. Ако видим мухъл или че са станали доста кашави, за жалост, това е знак, че са се развалили и би трябвало да се изхвърлят, предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР